Sötsur fläskfilé

Ingredienser
400 g fläskfilé
2 msk kinesisk soja
1 msk sherry
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk potatismjöl
1 ägg
1 liten burk ananas skivor
Den sötsura såsen
5 msk socker
4 msk kinesisk soja
2 msk sherry
2 msk vinäger
2 msk tomatpuré
rapsolja till frisering och stekning
1 grön paprika
1 röd paprika
1 burk minimajs
Putsa fläskfilén i kuber, något större än sockerbitar. Blanda 2 msk soja och 1 msk sherry och låt det vila ett slag. Vispa upp ägget med vetemjölet och potatismjölet i en bunke. Lägg sedan i köttbitarna och blanda väl och se till att köttet blir indränkt. Häll olja till ett djup av 3 cm i en liten kastrull. När oljan är riktigt het lägger man i köttbitarna, en efter en, och friterar dem tills de blir gyllenbryna. ca 2-3 minuter. Eftersom kastrullen är liten behöver man fritera i omgångar. När allt kött är färdigt lägger man det i en skål.
Skär sen paprikan, ananasen och minimajsen i lika stora bitar som köttet. Blanda alla såsingredienser i en bunke. Häll 2 msk av oljan från friseringen i en stor stekpanna, läg i paprikan, minimajsen och ananasen och till sist den sötsura såsen.
Låt såsen koka i ungefär 2 minuter. Till sist lägger man i det friterade köttet och låter det koka på stark värme i 2 minuter.
Klart att server med ris efter tycke och smak.
Tänk på att ha ett lock till hands när ni friterar i fall det skulle bli lite för varmt i oljan. Jag hade ingen sherry hemma men det gick bra ändå.
/Jonas
Hej Jonas, kul att du skriver! Roligt med kinesisk mat, det ser verkligen inbjudande ut. Kanske kan det bli lucia-söndags-middag,
Märta