Durummjöl!
Här kommer ett "smakprov" på morgonens frukostbröd.
Då pasta länge varit en grundstomme i vårt Italieninspirerade hushåll kändes det självklart att prova bröd bakat på durummjöl.
Grundreceptet till brödet hämtades från boken "enklare bröd" och är ett så kallat långjäst bröd.


1: Blanda några gram jäst på kvällen med kallt vatten och övriga ingredienser.

2: Sätt Ugglan på vakt


3: På morgonen har degen förhoppningsvis jäst ordentligt!


4: Frukostdags!
/MM
Ser gott ut!
Hade du bara durum eller blandade du med vanligt vetemjöl?
Jag blandade med vanligt mjöl, tror det var 3 delar av vanligt vetemjöl och 1 del av durummjölet!
Det blev en gul fin färg, men inte riktigt lika gula som de brödbullar vi fick hos dig!
Var det bara durum i de?
/M
Tja!
Alltså, några gram jäst, är inte det jättelite? Man känner sig så snål när man inte tar mer än pyttelite?
Stämmer det verkligen?
Det brödet är supergott! Vi har även använt det som hamburgerbröd.
När man bakar bröd med bara några gram jäst i räcker ett jästpaket till många bröd.
Det stämmer Patrik!
Visst känns det lite snålt, men degen jäser till minst dubbel storlek ändå!
Jag blev iof lite nyfiken nu på vad som skulle hända om man tog hela paketet
Nej, inte bara durum men kanske 1/3.
Jag ska prova ditt recept så fort jag flyttat klart, det ser gott ut :)
Vill man att det ska bli riktig fart på jästen eller surdegen kan man baka med mjölet Manitoba Cream. Väldigt fluffiga och fina bröd blir det.
http://www.finax.com/se/display/produkter/ManitobaCream.aspx.
Manitoba Cream... vilket namn!
Har nog förköpt mig lite på olika mjölsorter för tillfället, men när lagerstatusen minskar ska det defenitivt provas!
/M
Det låter som ett spännande mjöl! Smakar det som vanligt?
Har vågat pröva nu också... Det funkar ju med pyttelite jäst! Coolt =)
Manitoba Cream... Vilket jäkla namn... Får se om det är gott nog att ersätta lidls vetemjöl special... =)
Vad blev det för bröd?
har bakat rågisar, recept fotat ur er bok... =)
väldigt gott!