Och lite bilder...
...som inte går att kommentera ;)
Dumplings som blev vårrullar
Nyponbars


Hacka och rosta cashewnötterna tillsammans med pumpakärnorna.



Ingredienser
- 1 dl grovhackade cashewnötter (naturella)
- 1 dl pumpakärnor
- 3 äggvitor
- 2 dl havregryn
- 3 msk nyponskalsmjöl
- 3 msk honung
- 1 krm salt
- 1 dl hackade torkade aprikoser
- 1 dl hackade torkade tranbär
Gör så här
- Sätt ugnen på 125°C.
- Rosta de grovhackade cashewnötterna och pumpakärnorna i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg. Låt svalna. Blanda med äggvitor, havregryn, nyponskalsmjöl, honung och salt. Tillsätt de hackade torkade aprikoserna och tranbären. Rör om ordentligt.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder (för 8 bitar) av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt.
- Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar. Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om. Förvara i kylen i lufttät burk.
/Jonas
Matiga pannkakor med kassler
Falafelsmet från igår blev matiga pannkakor idag. Gott med kassler och lök till!
Pannkakor
4 ägg
2 dl mjöl
lite salt
4 dl mjölk
2 dl falafelsmet
"Sås"
Creme Fraiche
Creme cheese
Hackad lök
Kassler
Stek pannkakorna. Min falafelsmet blev ganska salt så jag skippade saltet i smeten. Blanda ihop såsen - jag vet inte om creme cheesen verkligen bidrog men den behövde gå åt och det smakade gott men mest creme fraiche.
Rulla pannkakorna med sås och kasslerskivor i mitten. Ät!
/M
Falafel
Jag saknar falafel! I Skåne kunde man alltid gå ner på stan och köpa falafel om man var trött på att laga mat men här i Skövde verkar det stört omöjligt att köpa falafel. Därför blev det hemmagjord falafel till middag. Tyvärr har jag ännu inte hittat något recept som inte faller isär vid stekningen men jag tänkte testa att låta smeten som blev över ligga i kylen över natten för att se om det kan göra någon skillnad...
Falafel
2 burkar kikärtor
2 krukor persilja
Lite maizenamjöl
2 ägg
Salt, vitlökspulver och vitpeppar
Mixer
Olivolja till stekning
Mixa kikärtor och persilja, häll i resten och mixa lite till. Stek!
/M
Dagens smak
God rippel av saltlakrits men inte så stark smak av hallon... får 4/5, både Ofelia och jag kan tänka oss att äta den igen!
Slurp :)
/M