Nyponbars
Hittade ett spännande recept i ICAs tidning Buffé som jag var tvungen att prova.

Hacka och rosta cashewnötterna tillsammans med pumpakärnorna.


/Jonas


Hacka och rosta cashewnötterna tillsammans med pumpakärnorna.



Ingredienser
- 1 dl grovhackade cashewnötter (naturella)
- 1 dl pumpakärnor
- 3 äggvitor
- 2 dl havregryn
- 3 msk nyponskalsmjöl
- 3 msk honung
- 1 krm salt
- 1 dl hackade torkade aprikoser
- 1 dl hackade torkade tranbär
Gör så här
- Sätt ugnen på 125°C.
- Rosta de grovhackade cashewnötterna och pumpakärnorna i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg. Låt svalna. Blanda med äggvitor, havregryn, nyponskalsmjöl, honung och salt. Tillsätt de hackade torkade aprikoserna och tranbären. Rör om ordentligt.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder (för 8 bitar) av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt.
- Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar. Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om. Förvara i kylen i lufttät burk.
/Jonas
Kommentarer
Postat av: Märta
Ser gott ut! Blev de väldigt smuliga?
Postat av: Jonas
Nej äggen och honungen verkar hålla ihop dem ganska bra. Men man bör nog ha dem i en burk om de ska följa med ut på äventyr.
Trackback