Smarrig kycklingwook

Har kommer en kulinarisk kycklingwook!! :P

1 kycklingfile
1/2 gron paprika
1/2 morot
1/2 palsternacka
en bit pumpa
en bit selleri
ett par sma broccolitrad
en halv liten burk skivade vattenkastanjer
Sweetchillisas
Kokosmjolk
soja

Skar allting i strimlor och wooka i olja, salt, peppar och chilli i ett par minuter. Hall i lite sweetchilisas efter smak, liite lite soja och fyll pa med kokosmjolk tills allt ar kleggigt och smarrigt!
Servera med glasnudlar!
Sa har mumsigt och kleggigt ska det bli!


Maste provas!
//MLI


Ljust bröd med surdeg



Tänkte passa på att lägga upp ett gott bröd som man förslagsvis kan äta till kornkorn-salladen. Surdegen gör brödet luftigt och saftigare längre, dvs man behöver inte frysa det direkt utan kan ha det i skaferiet flera dagar utan att det blir torrt och tråkigt.

Brödbullar

Dag 1
1/4 paket jäst
3 dl kallt vatten
3 dl grovt rågmjöl

Vispa runt till en jämn smet och ställ i rumstemeratur med en handduk eller plastfolie över. 

Dag 2
3/4 paket jäst
0,5 dl olivolja
3 dl 37-gradigt vatten
3 tsk salt
1 msk socker
degen från dag 1
minst 12 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt olja, vatten, salt och socker. Vispa runt och häll i surdegen från dag 1. Tillsätt lite vetemjöl i taget tills degen blir smidig, den kan få vara lite kladdig när den är klar. Efter ett tag får man byta från visp till slev. Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka en timme. Själp upp degen på en ren bänk och knåda den smidig. Gör ca 16 bullar och låt dem jäsa på plåt under bakduk till dubbel storlek. Grädda i 250 graders ugnsvärme i cirka 8 minuter. Bullarna ska se gyllenbruna ut och låta ihåligt om man knackar under dem. Mums!

/M 

Enkel kornkorn-sallad

Tjoho!

På sommaren vill man ha ljummen, lätt mat. Kornkorn är couscous gjort på korn och passar om man till exempel inte äter vete. I kornkornen hackar man i vad som finns hemma, och sedan kan man alltid steka ett ägg till om man vill.

Vi hade:

kornkorn
majs på burk
ruccola
mozzarella
gurka
kikärtor
italiensk salladskrydda
olivolja
salt och peppar



/systrarna G&M

Iste!

Eget iste - enkelt och gott!

En liter te typ jordgubb eller annan fruktsmak
ca 3 msk socker
½ citron






Brygg teet ganska starkt. Kyl det, gärna i flaskor i vattenbad. Tillsätt sedan socker och citron, mängderna kan varieras efter smak. Kyl eventuellt lite till och avnjut sedan i solen!

Goda teer finns på Tehuset JAVA, nu med filial i Estockholmo! www.tehusetjava.se

/G och M med en kanna "Vårkänsla" på bryggning

RSS 2.0