Snabbt och lätt!

Idag blev det en för oss ny rätt!

Den tog ungefär en knapp halvtimme att göra (inkl ett livlinesamtal till mamsen) och man kan ha i lite vad man hittar i kylen.

Jag stekte på:
100g rökt sidfläsk
2st kokta potatisar
100g vitkål
1 kvist färsk rosmarin

Och sedan blandade jag ihop:
4st ägg
5dl mjölk
Salt
Peppar

Äggsmeten hällde jag i en glasform och körde in i micron på full effekt. När det började stelna i kanterna rörde jag runt för att få det att stelna jämnare (tack Mamsen).

När äggstanningen/omeletten var nästan klar efter ca 10min hällde jag på det stekta och bakade klart det hela i micron. Slutresultatet serverades med sallad!

Summan av experimentet? Klart godkänt, speciellt om man väger in lagningstiden!

/G


Barndomsminne

Efterrätten (som man fick om man åt upp sin middag :) har alltid varit min favorit! Till exempel äppelmos med mjölk, glasspinnar från frysen eller... fromage! Äkta pulver vispat i mjölk från Ekströms. Sen jag flyttade hemifrån har det tyvärr inte blivit så mycket efterrätt (vilket nog är rätt bra för min magstorlek :) men härom dagen gick jag förbi något bekant på ICA... Det var dessutom extrapris så jag köpte hem en hallonmousse och en mango/passionsfruktsmousse. Nu har jag provat båda och de var faktiskt riktigt trevliga! Här kommer receptet :)

I paket med två påsar pulver
2,5 dl mjölk (tex mellan)

1 elvisp
1 smal, hög bunke
1 kyl (eller balkong och vinter)

Häll pulver och mjölk i bunken, vispa tre minuter med elvispen. Ställ kallt i en halvtimme. Ät!

/M


Fruktsallad i julklappsskålen

Fruktsallad är rysligt gott och håller många dagar i kylen om man dränker den i saft och använder tätslutande plastburkar :)

Till denna har jag använt:

1 ananas
4 päron
2 kilo apelsiner
1 förpackning vindruvor
1 liten melon
mandariner på burk

1 liter stark saft
3 citroner
socker

/M


RSS 2.0