Snabbt och lätt!
Idag blev det en för oss ny rätt!
Den tog ungefär en knapp halvtimme att göra (inkl ett livlinesamtal till mamsen) och man kan ha i lite vad man hittar i kylen.
Jag stekte på:
100g rökt sidfläsk
2st kokta potatisar
100g vitkål
1 kvist färsk rosmarin
Och sedan blandade jag ihop:
4st ägg
5dl mjölk
Salt
Peppar
Äggsmeten hällde jag i en glasform och körde in i micron på full effekt. När det började stelna i kanterna rörde jag runt för att få det att stelna jämnare (tack Mamsen).
När äggstanningen/omeletten var nästan klar efter ca 10min hällde jag på det stekta och bakade klart det hela i micron. Slutresultatet serverades med sallad!
Summan av experimentet? Klart godkänt, speciellt om man väger in lagningstiden!
/G
Barndomsminne
Efterrätten (som man fick om man åt upp sin middag :) har alltid varit min favorit! Till exempel äppelmos med mjölk, glasspinnar från frysen eller... fromage! Äkta pulver vispat i mjölk från Ekströms. Sen jag flyttade hemifrån har det tyvärr inte blivit så mycket efterrätt (vilket nog är rätt bra för min magstorlek :) men härom dagen gick jag förbi något bekant på ICA... Det var dessutom extrapris så jag köpte hem en hallonmousse och en mango/passionsfruktsmousse. Nu har jag provat båda och de var faktiskt riktigt trevliga! Här kommer receptet :)
I paket med två påsar pulver
2,5 dl mjölk (tex mellan)
1 elvisp
1 smal, hög bunke
1 kyl (eller balkong och vinter)
Häll pulver och mjölk i bunken, vispa tre minuter med elvispen. Ställ kallt i en halvtimme. Ät!
/M
Fruktsallad i julklappsskålen
Fruktsallad är rysligt gott och håller många dagar i kylen om man dränker den i saft och använder tätslutande plastburkar :)
Till denna har jag använt:
1 ananas
4 päron
2 kilo apelsiner
1 förpackning vindruvor
1 liten melon
mandariner på burk
1 liter stark saft
3 citroner
socker
/M