Ett glas kommer lastat med lite supergod sommarlyx!



Till fyra personer

1/2 ask jordgubbar
En Mango
Två Kivi
Flädersorbet
Vispgrädde
En Lime
Mörk choklad

Skär jordgubbarna i fyra delar och mangon och kivin i små bitar.
(...Jag har en ständig inre disskussion huruvida skalet på mangon är gott eller inte, men i den här efterrätten ska det definitivt bort! Och kiviskalet också...)

Varva små klickar av flädersorbet, vispgrädde och frukt i ett glas tills det är proppfullt! Potatisskala lite skal av limen och skär i tunna tunna strimlor och lägg på toppen. Avsluta med en bit mörk choklad vid sidan om!

Det blir verkligen supergott, och så där härligt sommarfräscht!

Glad midsommar!!


//Em


Sommar-mat!

Nu när sommaren äntligen kommit till Skåne (efter alla veckor med 12 grader och ösregn) så har jag passat på att laga sommarmat. Först ut var laxröra. Jag tog Marcus smörgåstårta som inspiration och gjorde en röra på rostat bröd, mums!



Laxröra
kallrökt lax
rödlök
persilja, färsk
kräm fräsh
majonäs
peppar och salt

Hacka, hacka, blanda, blanda, ät!

Jag gjorde lite röra i taget, och andra gången hade jag i fetaost, det blev också gott!


Den andra sommarinspirerade rätten kom härom dagen. En korridorare kom på att vi borde fira nationaldagen, en mycket bra idé. Det blev frukttårta med hallon, banan, persikor och svarta vinbär. Vi använde rulltårtebottnar, det går fortare att grädda och så slipper man skära lagren, det är bara att dela och lägga på hög.



Tårta
2 rulltårtebottnar, båda delade på mitten
5 dl grädde
2 paket frusna hallon
2 bananer
en burk persikor
ett paket frusna svarta vinbär

Tina hallonen i mitten och bred hälften på den understa bottnen. Mosa bananerna och bred dem på nästa lager. På tredje botten häller du resten av hallonen och så avslutar du med den sista. Häll gärna lite saft över alltihopa innan du börjar med grädden, det gör tårtan saftig.
Vispa och bred över grädden och dekorera med persikor och vinbär. Slurp!
/M

Länge sen sist...

Äntligen tid för att skriva att inlägg! Ju närmare sommaren desto mer blir det att göra men i fredags slutade skolan för terminen och än är det två veckor kvar tills jobbet börjar så nu är jag faktiskt riktigt ledig!!

Först ut i detta inlägg blir några bilder från karnevalen. Den infaller bara en gång var fjärde år men då händer desto mer. I år var temat rätt och fel vilket gick igen i allt från affischer till tombolastånd:



En av höjdpunkterna är tåget som går genom stan två gånger. I år både fram- och baklänges.








För att orka hålla igång trots fullt program, provade jag ett recept på hemmagjorda snickers, det kan varmt rekommenderas:

Snickerskakor
1 burk jordnötssmör (jag tog ekologiskt, dvs mixade jordnötter och inget annat)
2 dl sirap
1 dl socker
8 dl corn flakes (det gick åt mer, kanske tio dl, dvs nästan ett paket)
1 chokladkaka (tex blockchoklad)

Krossa cornflaksen och blanda i socker, sirap och jordnötssmör. Tryck ut i en form med smörpapper och låt stelna. Smält chokladen och bre över. Skär i bitar och ät :)
Jag upptäckte att de nästan blev ännu godare efter en stund i frysen.



Det får bli allt för denna gång. Återkommer snart,
M


RSS 2.0