Marinad

Halloj igen!

Såhär inför grillsäsongen tänkte jag efterlysa goda recept på marinader. Vilka är era bästa blandningar och tips? Bring it on!

Som inspiration kan jag berätta att vi åt sallad härom dagen med kyckling som var marinerad i olja, honung, samal och salt. Det blev gott men inte supermycket smak. Kanske var marinaden för mesig, eller så var kycklingen lite frusen och drog inte till sig smakerna.

På bilden syns även creme fraiche och helkorns-senap med Guinessmak som M hade med sig hem från "jobbresa" på Irland =o)

           

        

 

/G

 


Frallor och fisk

De två senaste bakomgångarna har resulterat i smarriga frallor gjorda på surdeg. De är kryddade med anis och fänkåls frön och fulla med hela linfrön.
Mycket smidigt att plocka fram ur frysen och tina till frukost.

Kvällens middag bestod av stekttorsk som serverades med bulgur och örtcoleslaw.
Torsken tinas och kryddas med salt och peppar och vänds sen i vetemjöl.
Efter vetemjölet doppas den i uppvispat ägg och sen i ströbröd. Stek sen i smör.

Strimla vitkålen med en osthyvel och blanda med färska eller frysta örter och rivet skal av en citron och en vitlöksklyfta. Vi använde gräslök, persilja och basilika. Tilsätt lite majonäs och gräddfil eller matlagningsyougurt för för att göra coleslawen lagom krämig. Servera allt med med hel bulgur.

Om man gillar att leta plastburkar finns det nu några nya att leta efter, de kan finnas närme än man tror...
/Jonas

Första måltiden

På samma tema som dr M kommer här en bild på vår första måltid i det nya boet




Det blev inte så kulinariskt pulvermos med fabrikspanerad fisk uppiffat med en visningscitron, en god sallad och sås på creme fraiche och hackad smörgårgurka. Helt OK.

/G&M

En fin stund

I måndags hade jag en fin, om än lite stressad stund.

Jag mellanlandade med min nya, snygga, snabba och gröna Scott SUB 10 i hemmet för att inmundiga en rask middag innan det var dags för karta och kompass i Altorp (vid varje kontroll låg en exotisk frukt - mkt uppskattat).

Vad kan man då laga när det är rätt bråttom?

Jag hackade upp en lök och fräste på den i en kastrull. Sedan hällde jag på vatten och en halv buljongtärning och när det hela kokat upp tillsatte jag couscous.

Medan couscousen svällde stekte jag ett paket bacon och mot slutet slängde jag i några frusta sparrisar. Jag lade upp bacon och sparris på en tallrik och använde samma panna till ett ägg.

När allt var upplagt såg det ut såhär:




Maten avnjuts med fördel läsandes godtycklig Isfolket som du läst minst 10 gånger på högstadiet och som nu kommit fram i flytten =o) En fin stund kan inte bli bättre!

/G

RSS 2.0