Glad Alla Hjärtans Dag



/G&M

Dagens dos av akrylamid

Potatis kan ätas på tusen sätt. Ett av dem är att halvera, pensla med olivolja, strössla på lite flingsalt, rosmarin och svartpeppar och sedan ugna i 200 grader i ca 40 min. Då ser det ut såhär:



Några champinjoner slank med sista fem minuterna

Ett serveringsförslag såhär dagen innan alla hjärtans:


Potatisen med oxfilé Tournedos, ruccola, svampinjoner och vitlökssmör

Lots of lööv
G&M

Paj, pajare, pajast!

"Matlådor går alltid åt!" tänkte jag och gjorde i snabb följd fyra pajer. Nu har jag hela frysen full av paj trots att jag inte ätit något annat den senaste veckan...



En god paj

pajdeg
150g margarin
massa mjöl
någon msk vatten

Smält smöret, häll i mjöl och rör runt tills det blir lite för torrt, späd med lite vatten och knåda till en smidig deg. Tryck ut den i formen och ställ in formen i ugnen 10 min i ca 175 grader. Skalet ska torka men inte bli alltför brunt.

fyllning
en bit skinka, i små bitar
en bit ort, riven
en stor bit purjolök, mer än halva, i bitar
en burk majs
minst tre ägg
minst fyra dl mjölk
lite salt
ev kryddor

Häll alla små bitar, majsen och den rivna osten i pajskalet, se till att det ser lagom ut. Häll över mjölken vispad med ägg, salt och kryddor, om blandningen inte täcker bitarna, gör lite till med lika många ägg som dl mjölk. Ställ in i ugnen, ca 175 grader, tills pajen är gyllenbrun och inte vobblar när man skakar på den.
Ät!

/M


<Ó><



Vi jorde sushi på korridoren, det blev jättegott! Rå lax hittade vi inte till något vettigt pris men däremot rökt lax vilket nästan blev ännu godare. Det smakade mer än det brukar göra.
Till sex portioner använde vi ett paket plattor (8 av 10), ett paket sushiris från ICA (500g), tre avokado, en gurka, en liten bit purjolök, ett paket surimi, 6 morötter, drygt 300g rökt lax (tror jag...) och ca 20 frysta räkor. Slurp!



/M igen :)

Farlig korv!

Terminen började med falukorv i långa banor. Dels på tjocka rågsiktskakor som mellanmål, dels stekt och till sist även ugnad med ost :) Här kommer några bilder för att inspirera er till att laga mer av denna läckra svenska klassiker!





Glöm inte kecku!

/M

RSS 2.0