Tyska hamburgare! (med amerikansk smak)

I München har jag (Patrik) och Annika traditionsenligt (varje sommar!) gjort hamburgare!

Dessa smakar toppengott, går rätt fort att göra och har en betydligt mer exklusiv känsla än McDonald's.

Blanda nötfärs med ett ägg, lite salt och peppar samt lite rökig grillsås (gärna med lite honung i). Jag brukar köpa sån där "hickory" färdig amerikansk sås men det går nog att hitta recept och göra en sån själv om man vill.

Platta ut och gör hamburgare av färsen och grilla (helst, steka funkar också bra) tills dom ser goda ut.
Under tiden; skär lite sallad och tomater samt chevre-ost (mums!)

Värm hamburgerbröd, lägg på köttet på med chevre-ost mycket grillsås (hickoryn igen), sallad och tomat. Drick ett gott rödvin till.

Så här glad kan man se ut om man äter det:         Och så här god ser burgaren ut:
 

och här är Annikas tallrik innan hon åt upp allt:



Massa kramar från München!

// Patrik & Annika

Ett snabbt och mumsigt hopkok!

Mycket matlagning har det blivit pa sistone, klurigt att laga bara till sig sjalv dock, blir garna for mycket! Och annu klurigare att laga mat utan ugn, stekspade eller stekpannslock...! Men jag har blivit expert pa att vanda biffar med sked och "kockskaka" pannan! Antar att pannkakor vore en utmaning dock?

Hur som helst, har ar ett mumsigt hopkok!!

Skar en potatis, en halv morot, en bit sotpotatis, en bit pumpa (kentpumpa?), en bit gron paprika, ett par champinjoner  och  en bit gul lok i sma bitar. Fras i mycket olja och krydda ordentligt med  salt, peppar och curry. Hall i lite russin, farsk koriander och lite finhackad rod chili. Varm vidare under lock (eller tallrik..) tills allt ar fardigt!
Servera med en hel avocado i skivor. MmmmMumma sa gott det blev!!!!

// Emelie


Fjäril, fjäril på väggen där

Igår var det mors dag och då serverades det laxfjärilar med chevré, komponerat av mina söta bröder!



Skär laxbitar med skinnet kvar. Skär en skåra och vik ut "fjärilen". Pensla med lite olja/honung/citron/salt och lägg osten ovanpå alltihop. Vi grillade med folie under.
Severades med färskpotatis, sallad och en sås på creme fraiche, vitlök och soltorkade tomater - mums!

/G

RSS 2.0