Lyxigt och snabbt

Mmm mumma! Igår lagades en mumsig pastarätt med lax och skaldjur. Tog totalt 5 minuter från start till ätning, rekommenderas starkt om hungern har satt in och du vill ha en lite lyxigare pasta än vanligt.

Ett paket färsk pasta
En burk creme fraiche med örtsmak
En burk mixade skaldjur i lag (räkor, kräftstjärtar och musslor)
En alldeles lagom mogen avocado
och så lite salladsblad av valfri sort att ha till

Koka pastan en kortis och häll av i durkslag, blanda snabbt i creme fraichen i durkslaget, och häll upp i tallrikar. Häll på skaldjursmixen (utan lagen, såklart) och strö även över avocadon i bitar. Ät med salladen till.

Muuuums!!

/Em

Kumeragratäng

Häromdagen blev det gratäng på sötpotatis. Mycket smarrigt med skivad kumera (sötpotatis), gul lök, matlagningsgrädde, mjölk och salt och peppar. Jag glömde fota slutprodukten, men såhär såg själva skivningen ut;



/G

Ägg i plantform

Såhär i påsktider kan jag tipsa om en alternativ äggrätt baserad på äggplantan, alltså plantan där ägget växer innan det plockas och läggs i kartongen.

Dela och gröp ur



Stek köttfärs, krydda efter behag, blanda i "gröpet" och när allt verkar gemonstekt tillsätt mögelost. Lägg smeten i de gröpta plantorna och ugna till plantorna är mjuka.



Låt dig sedan väl smaka!

/G

En tribute till Lisa också, som gav inspiration till rätten!


Helgfrukost



Smoti
1 dl frysta bär
1 banan
2 dl vaniljyoughurt

mixa!

Fattiga riddare
Torrt bröd i skivor
2 ägg
1 dl mjöl
2 dl mjölk
lite salt

olja till stekning

socker eller sylt att ha till

doppa (länge), stek, ät!

/M

En bulles korta liv...







Slurp...

RSS 2.0