Kolakakor

Igår var Viktor på besök. Tyvärr kunde inte hans söta son och trevliga tjej komma med, men det var glatt ändå! Vi hade slagit på stort och kokat en tvåtimmars köttgryta med smaskig ko, mycket lök och svampinjoner. Det vi trodde skulle räcka till tre pers + en massa matlådor gick nästan åt. Men gott var det.
Efter maten fanns det fortfarande plats i efterrättsfacket och jag bläddrade lite en kokbok. Något sött är ju alltid smaskigt, och eftersom det inte funnits plats i kylen för att köpa glass senast hamnade jag på sidorna om småkakor. Med en mamma med förkärlek till kolakakor visste jag att de gör sig bra med te och slog till. Snabbt, enkelt och för mig är alla ingredienserna del av standardsortimentet.

Ätes gärna innan de svalnat helt - då är de lite sega.

100g smör
1dl socker


vispa lite

2.5dl mjöl
1tsk bakpulver
1msk vaniljsocker
1msk ljus sirap


Blanda och gör tre längder lika långa som plåtens bredd. Platta till och grädda i 175 i ca 10 min. Ta ut och låt svalna litegrann. Skär sedan sneda remsor och ät!

/G

Kommentarer
Postat av: Fadren

Den här bloggen fyller ett tomrum! Jag har länge (alltid?) saknat ett forum där man kan ventilera kaka o paj, livets mål och mening. Om jag någonsin kommer att baka något, annat än chokladbollar (politiskt korrekt benämning) så skall jag nogsamt anmäla detta på denna blogg. Tack .....!

2009-03-01 @ 18:42:23
Postat av: Mamz

Toppen, jag kan rekommendera två fantastiska pajbagare, Oscar och Märta. De har idag specialiserat sig på vete- och laktosfria varianter av Quiche. Till fyllning användes bacon, purjolök, kasseler, färska tomater, ost och äggstanning i olika kombinationer och alltid med dubbel sats av fyllningen. Y

2009-03-01 @ 20:27:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0