Ananananaspaj



Efter en resa hem till föräldrarna i Taiwan kom en korridorare för några dagar sedan hem med en mängd olika små kakor. De flesta var gjorda av potatis men en var gjord av mördeg och ananas. Den fick mig att minnas en god paj som vi gjorde för något år sedan i korridoren. Pajen blir väldigt saftig och fungerar bra utan något till.
Risken är dock ett man behöver göra två för att mätta efterfrågan...

Ananaspaj

150 g margarin
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Smält margarinet lite lagom i mikron så går det lättare att blanda. Tryck ut smeten i en pajform och fortsätt med fyllningen.

1 ägg
2 dl kräm fräsch
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
en burk krossad ananas (ca 500g med spad = ca 270g utan spad)

Låt ananasen rinna av i tex ett durkslag eller en sil, ju torrare desto bättre. Blanda alla ingredienserna och häll i smeten i pajskalet. Grädda i 150 grader varmluft tills smeten stelnat och hela pajen fått en aptitlig, ljusbrun färg. (runt 30 min?!)

Ät, ät, ät!

/M

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0