Höst! (eller Utmanad!)



Nu har hösten verkligen kommit till Lund. Träden börjar bli kala och det regnar och blåser oavbrutet. För att se det från den ljusa sidan gäller det att hitta på roliga saker och utnyttja vädrets potential... dvs sitta inne och pyssla och fika. :)
I helgen blev det därför dels en höststjärna till mitt rum och dels fika med korridoren + några gamla korridorare som kom på besök, jättetrevligt! Till fikat hade vi gjort två ananaspajer och två äppelpajer samt två kannor te, slurp!! Äppelpajen var ett försök att efterlikna den försvunna pajen och eftersom den faktiskt blev ganska lik så kommer den här som ett bidrag till G:s tävling:

äpplen (jag hade tre stora)
kanel
150 g margarin
1/2 dl ljus sirap
2 dl socker
1
3 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
ingefära
malda nejlikor
kardemumma

Skär äpplena i skivor och lägg i en pajform, gärna en med höga kanter för det blir rätt mycket smet. Häll kanel över äpplena. Smält margarinet. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ihop alla ingredienserna till en smet. Kryddorna får man ta lite lagom av och smaka av så det blir gott. De ger liksom en julsmak till det hela :)
Häll smeten över äpplena och grädda i varmluft 150 grader (175 grader vanlig ugn). Grädda tills pajen fått fin färg. Tänk på att kryddorna kan göra pajen mörk redan från början.
Servera med vaniljsås!!



/M

Kommentarer
Postat av: Syster G

Kakan låter smarrig! Måste provas nästa gång det finns äpplen i huset.

Stjärnan var också väldans fin!!

2009-11-03 @ 22:00:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0