Grynfin kyckling


400 g kycklingfile
1 äggvita
1/2 msk potatismjöl
1/2 tsk salt
1 dl lätt saltade jordnötter alt cashewnötter
1 dl hackad purjolök eller shalottenlök
2 tsk socker
1 1/2 tsk vinäger
1 1/2 msk soja, kinesisk
1 tsk potatismjöl
1/2 dl vatten
1-3 tsk sambal olek, räcker med 1 om man inte gillar stark mat
1 dl olja, går med betydligt mindre i teflonpanna

Skär kycklingen i små små bitar, ca 1 cm på alla kanter. Vispa äggvitan tillsamans med 1/2 msk potatismjöl och saltet och blanda med kycklingen. Gnugga av överflödigt salt från nötterna och lägg dem på en skärbräda. Hacka dem, eller kavla dem tills de krossas, och lägg dem i en skål. Blanda ihop soja, vinägern, sockret, den hackade löken, 1 tsk potatismjöl 1/2 dl vatten. Blanda väl.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i köttet när oljan blivit het. Stek under ständig omrörning tills köttet vitnat. Lägg då i sambal olek och rör om. Häll därefter i den färdigblandade såsen och stek ytterligare 1 1/2 minut. Tillsätt nötterna, rör om och servera med ris.

Glömde ta en bild senast jag lagade men det blir fler tillfällen.
/Jonas

Kommentarer
Postat av: Greta och Mikke

Det låter smarrigt! Vi får köpa de ingredienser som saknas och provlaga.

2009-10-07 @ 22:15:43
URL: http://kakaopaj.blogg.se/
Postat av: Märta

Hej Jonas!

Kul att du har hittat hit, det låter jättegott!

2009-10-07 @ 22:57:33
Postat av: Mikke

Härligt Kinakrubb!!

Kändes riktigt genuint, namnet måste vara den svenska versionen!

2009-10-24 @ 19:31:18
Postat av: Mikke

Om det inte framgick av förra inlägget så har vi iaf provat receptet!

/Mikke och Greta

2009-10-24 @ 19:33:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0