Bästa skinkan hittills

Som en gammal tradition brukar M ställa upp i den prestigefyllda Skinkblixten för att vinna hem en skinka till familjen i juletid. I år var det bara två tävlande på två skinkor, så skinkan var enkelt bärgad. Skinkan var en lättrökt, rimmad Piggham på 2,14 kg. Den tillreddes efter konstens alla regler och blev den godaste skinkan vi någonsin gjort!

Såhär gick det till:



Skinkan sköljden hastigt under kallt vatten och instrumenterades med två termometrar. Målbild: 70-75°C.



Drygt två timmar senare; en termometer på 75°C och en på 70°C. När skinkan svalnade tog vi en promme och sedan avlägsnades nätet och svålen.



Skinkan penslades med ett ägg blandad med 2msk stark och söt senap och strösslades sedan med ströbröd. In i ugnen igen i 15 min gav följande resultat:



Skinkan skivades ljummen.



och åts på knäckebröd med smör och samma härliga senapap som i griljeringen.



En mycket god vinst sammanfattar övningen!

/G&M

Kommentarer
Postat av: Märta

Ser utsökt ut!

Hur deltar man i tävlingen och vad går den ut på?

2010-12-20 @ 00:13:54
Postat av: MM

Det är en schacktävling med kort betänketid!

2010-12-20 @ 15:40:39
Postat av: Greta

Fast nu ska klubben läggas ner, så det blir svårt att delta nästa år...

2010-12-21 @ 08:53:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0