Paj, pajare, pajast!

"Matlådor går alltid åt!" tänkte jag och gjorde i snabb följd fyra pajer. Nu har jag hela frysen full av paj trots att jag inte ätit något annat den senaste veckan...



En god paj

pajdeg
150g margarin
massa mjöl
någon msk vatten

Smält smöret, häll i mjöl och rör runt tills det blir lite för torrt, späd med lite vatten och knåda till en smidig deg. Tryck ut den i formen och ställ in formen i ugnen 10 min i ca 175 grader. Skalet ska torka men inte bli alltför brunt.

fyllning
en bit skinka, i små bitar
en bit ort, riven
en stor bit purjolök, mer än halva, i bitar
en burk majs
minst tre ägg
minst fyra dl mjölk
lite salt
ev kryddor

Häll alla små bitar, majsen och den rivna osten i pajskalet, se till att det ser lagom ut. Häll över mjölken vispad med ägg, salt och kryddor, om blandningen inte täcker bitarna, gör lite till med lika många ägg som dl mjölk. Ställ in i ugnen, ca 175 grader, tills pajen är gyllenbrun och inte vobblar när man skakar på den.
Ät!

/M


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0