Snittkalas!

Snittar, snittar, snittar! Det bjöds på snittkalas i Täby häromdagen och här kommer recepten om man vill prova dem hemma.

Snitt 1 - Bred en halv tub pepparrotsvisp på ett tunnbröd. Täck med 5 skivor hamburgerkött och rulla. Skär i ca tio skivor.

Snitt 2 - Blanda fetaost med creme fraiche och klippt timjan. Bred ut smeten på tunnbröd, täck halva brödet med kallrökt lax och rulla. Skär i ca tio skivor.

Snitt 3 - Använd samma smet som ovan, men blanda i klippt basilika och soltorkade tomater. Köp med fördel tomater i påse som inte är lika mycket olja på och finfördela dem med mixer. Bred smeten på tunnbröd, rulla och skär i ca tio bitar.




Liggande fr vänster: Snitt 3, Snitt2, Snitt 1. Tandpetare tillhandahölls strax bredvid.

Snitt 4 - Blanda rå köttfärs med vitlök, ströbröd, ägg och kryddor, till exempel franska örter, salt, svartpeppar och oregano. Knåda ihop och gör små biffar. Stek biffarna i smör. Spetsa en biff, en bit mozzarella och en halv körsbärstomat på en tandpetare.


Snitt 4

Snitt 5 - Bred formfranska med ett tunnt lager smör och stansa ut munsbitar, gärna med ett specialverktyg. Klicka på skagenröra och toppa med 1/8 tunn citronskiva och en liten dillkvist. Och för all del, glöm inte tandpetaren!

 
Snitt 5

Snitt  6 - Pressa några vitlöksklyftor och blanda med olivolja. Skär två baguetter i tunna skivor. Pensla med vitlöksoljan och ugna tills de fått fin färg. Blanda chrevré med lite creme fraiche och rosta pinjenötter i en torr panna. Bred smeten på bröden och toppa med några nyrostade pinjenötter.

Snitt 7 - Skär bort det gröna på vattenmelonen och dela det röra i munsbitar. Plocka för allas trevnad bort kärnorna. Ge dig på ananasen enligt instruktionen på den medföljande ettiketten och dela även den i trevliga munsbitar. Spetsa en av varje färg på en tandpetare, den röda överst.

Snitt 8 - Gör en drömsmet och rulla sedan tre gånger fler kakor än receptet anger. Grädda enligt anvisning. Vid högtidstillfället användes nyskapande en smet baserat på rapsolja. Undvik tandpetare i denna snitt.


Bakre raden: Snitt 7. Främre raden fr vänster: Snitt 8 och Snitt 6.

Snitt 9 och 10 - Slå upp snoddas i kokboken. Glöm kakaon i smeten och när du upptäckt ditt misstag - byt ut kakaon mot citronsaft och riven citron i glasyren. Gör sedan en kaka till där du följer receptet och kommer ihåg kakaon. Som topping kan kokosflingor och jordgubbsströssel rekommenderas. Skär kakorna i rutor, ca 3 x 3 cm och lägg upp dem i schackmönster. Stick i tandpetare.


Snitt 9 och 10


Jättemånga snittar kan sedan kombineras med chips, wasabi- och jordnötter, mandariner samt diverse dricka.
Som ett riktmärke kan anges att 1000 snittar räckte till 20 gäster, och att de på den tredje dagen fortfarande räcker.

M30&G23

Kommentarer
Postat av: Märta

Otroligt trevligt inlägg!!! Kanske det trevligaste någonsin. Jag lovar att försöka flytta närmare er... åtminstone innan ert nästa 30-årskalas :)

/M

2010-01-11 @ 16:35:04
Postat av: Jonas

Sjukt gott var det!

2010-01-13 @ 15:17:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0