Rågisar

Testade ett nytt recept i helgen med ett långjäst bröd. Jästiden var nästan 10 timmar och endast 6 g jäst användes.
Ingredienserna blandas på kvällen
Nästa morgon har det hänt lite.
Den ganska lösa degen utklickad på bakplåtspapper och lite grovt rågmjöl överst så det inte fastnar i handduken.
Russinen blev lite brända trots att jag hade petat ner dem.
Test hemma till frukosten innan. Ett par frallor fick följa med som lunch under en hel dag med geocaching.

Receptet finns i boken Enklare bröd av Martin Johansson
http://paindemartin.blogspot.com/

/Jonas

Kommentarer
Postat av: Greta

Mmm, ser gott ut! Och tack för senast, mkt gott och trevligt!



Vi glömde ju tyvärr ta med några gram jäst, så det blev inte Rågisar för oss.



2010-11-02 @ 19:47:08
Postat av: Jonas

Jag insåg att ni glömde jästen när vi började baka efter ni gått. Bättre lycka nästa gång med Rågisarna. Tack själva alltid kul att prova nya spel.

2010-11-02 @ 19:51:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0