Som en carbonara, fast bättre!

Riktigt mumsigt och så där härligt kladdigt utan att vara allt för gräddigt blev denna pasta á la pasta.

Börja med att sätta på vatten till pastan.
Fräs sen i en panna:

2 morötter skivade och skurna i små bitar
1 hackad gul lök
4 blommor av ett blomkålshuvud (?) skuret i små bitar
En näve frysta hericoverts (som med fördel kan få ligga med i pastavattnet först ett par minuter för att tina för att sedan klippas i mindre bitar)
En liten burk majs - eller 1/2 vanlig burk skulle jag tro
Krydda med salt och en hel del svartpeppar och en liten dust med curry nam nam!
Mot slutet häll på en liten skvätt matlagningsgrädde och låt det hela kladda ihop sig.

Fräs samtidigt i en annan panna:
1 paket bacon i smala strimlor

När spaghettin är klar så häll av vattnet och blanda ihop hela den goda röran i pastakastrullen! Vilket utan tvekan är det svåraste momentet i detta recept, men det går!

Ät på en gång och njut! :)

//Emelie




 



Kommentarer
Postat av: Mikke

Låter smarrigt!

2010-09-13 @ 10:30:16
Postat av: Märta

Kokade du morötterna?

2010-09-14 @ 09:55:50
Postat av: Emelie

Nix! Men man får skiva dem ganska så tunt så hinner de bli färdiga under lock i slutet sen.

2 pers räcker det till förresten! :)

2010-09-14 @ 18:39:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0