Enklare bröd!

Julklappsboken Enklare bröd är invigd!
Av min bästa syster fick jag inte bara boken, utan även en bakhandduk och ingredienserna till ett av recepten!
Dinkelmjöl, pumpakärnor, salt och fikon blandas ihop för att långtidsjäsa över natten.
På morgonen bakas degen ut till Fikonfrallor!


På kvällen blandas allt!


På natten under duken!


På morgonen!


Fikonfrallor!


Frukost!


/MM

Kommentarer
Postat av: Greta

Jag kan intyga att de var riktigt smarriga! Rekommenderas varmt!

2011-01-05 @ 23:01:29
Postat av: Emelie

Mmm.. Det ser ju riktigt mumsigt ut! Kul att det blev lyckat! ..och jag hoppas att ugglorna vaktade degen flitigt under natten. :)

2011-01-06 @ 12:29:08
Postat av: Jonas

Massa kul saker att baka i den boken. Ser väldigt gott ut. Måste prova detta recept med de överblivna julfikonen.

2011-01-10 @ 14:48:44
Postat av: Greta

Det tycker jag verkligen!

Har ni bakat stor sats långjäst och haft till fler dagar någon gång? Hur länge håller det sig gott?

2011-01-12 @ 08:07:47
Postat av: Jonas

Jag fryser alltid min stora satser så så jag har inte tänjt på gränserna ännu. Men första dygnet i handduk brukar fungera och sen en till två dagar i påse utan att det blir för trist. Efter det brukar brödrosten göra underverk.

2011-01-12 @ 15:35:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0