Sötebrödsdagarna är över!

Igår var dagen då mitt förslappade liv med växande mage skulle ta en vändning. Det handlar inte om någon Beachsatsning utan är snarare ett längre uppdämnt behov att minska omfånget, och på så vis undvika inköp av nya kläder i större storlek.

Det började med att jag på promenaden från bilen till hissen på jobbet funderade över hur mycket jag egentligen rör mig en arbetsdag. När arbetsdagen var slut och jag klev in i hissen kom jag på att jag kunde räkna stegen till bilen och sedan från bilen och upp till lägenheten och därefter multiplicera summan med två för att få det totala antalet steg.

(Bloggens alla läsare undrar säkert hur många steg det var, lat som jag var räknade jag naturligtvis inte stegen utan i bilen påvägen hem uppskattade jag sträckan till (50m+70m)*2 = 240 m. Steglängden bedömde jag till 0,6m 240/0,6 dvs 400 steg.)

Väl uppe i lägenheten funderade jag på vad jag skulle äta och hittade inte så mycket kul, som gick lätt att laga (lat som få)

Det blev:

2 frysta fiskfilér som jag hittade i frysen
8 broccoliblommor som jag också hittade i frysen

Detta var vad jag lade i en ugnsfast form i ungnen 175 grader, därefter gick jag till datorn för att kolla blocket, hemnet, subito och mobile.

När jag var "klar" vid datorn var maten också klar. Jag la upp det på tallriken och konstaterade att jag behövde ha någon sås hittade keso och sötsur sås i kylen så det fick det bli.



När jag väl skulle äta konstaterade jag att tallriken såg ut som någon slags diet. Och någonstans där insåg jag att det var dags att avbryta förslappandet!

Jag åt upp och satte direkt igång med ett surdegsbröd (inte orkat göra på riktigt länge).

Då vi inte har någon receptbok ännu blev det på känn:

ca 3 dl vatten
ca 4 dl vetemjöl (kanske lite mer)
ca 0,5 dl pumpafrön
lite lagom med salt
ca 1,5 dl surdeg, för säkerhets skull tog jag även 3g jäst.
Alltsammans rördes ihop och lades sedan för att jäsa över natten!


Surdegen!                                            Vila under ugglan!


När ugglan tog över jobbet bestämde jag mig för att ge mig ut och kuta! (inte gjort sedan snön kom).


Blev en runda på 4,7 km!

Därefter var dagen slut. Väckar klockan ställdes innan sex för att hinna med jäsning och gräddning innan avfärd mot jobbet.


Degen att jäst bra!                                     ...och så här blev brödet!



Frukosten fick traditionsenligt bli i bilen på väg till jobbet!

Är det någon som förresten vet hur lång tid det tar att dammsuga 58 kvm?

Jag fixade det under de 11 min som det tog att koka pastan till kvällens middag!

/MM



Kommentarer
Postat av: Anonym

Du är så duktig! Brödet var supersmaskigt!

2011-01-12 @ 21:45:37
Postat av: Märta

Coolt, jag visste inte att man kunde låta även surdegen jäsa över natten... Det ska jag prova!!

2011-01-12 @ 23:26:57
Postat av: Greta

Jodå! De bröd vi bakat hittills med sutdeg har varit jästa över natten. på martins blogg (paindemartin) så finns ett "enklaste brödet" som jäser över natten!

2011-01-13 @ 08:07:41
Postat av: Jonas

Har inte fått till det ännu men tänkte försöka blanda alla torra ingredienser på kvällen och innan frukost blanda i vätska och låta brödet jäsa under dagen. För att sen vila och vika lite efter jobbet och sen grädda innan läggdags. Vore skönt att kunna baka på vardagar.

2011-01-13 @ 12:36:45
Postat av: Emelie

Haha ojoj, här är det hårda tag! Mycket imponerande!

2011-01-13 @ 17:05:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0