Frallor och fisk

De två senaste bakomgångarna har resulterat i smarriga frallor gjorda på surdeg. De är kryddade med anis och fänkåls frön och fulla med hela linfrön.
Mycket smidigt att plocka fram ur frysen och tina till frukost.

Kvällens middag bestod av stekttorsk som serverades med bulgur och örtcoleslaw.
Torsken tinas och kryddas med salt och peppar och vänds sen i vetemjöl.
Efter vetemjölet doppas den i uppvispat ägg och sen i ströbröd. Stek sen i smör.

Strimla vitkålen med en osthyvel och blanda med färska eller frysta örter och rivet skal av en citron och en vitlöksklyfta. Vi använde gräslök, persilja och basilika. Tilsätt lite majonäs och gräddfil eller matlagningsyougurt för för att göra coleslawen lagom krämig. Servera allt med med hel bulgur.

Om man gillar att leta plastburkar finns det nu några nya att leta efter, de kan finnas närme än man tror...
/Jonas

Kommentarer
Postat av: Märta

Ser gott ut och roligt med burkarna, är namnen scoutanknutna så man ser vilka ni lagt ut?

2011-05-19 @ 00:08:56
Postat av: Mikke

Härligt!

Jag börjar bli grymt sugen på att börja baka igen. Vi börjar äntligen få sådan ordning att man kan börja med gott samvete igen!

Kul med plastlådor! Greta har precis köpt ny cykel, så det låter som att vi har en trevlig tur framför oss!

Skönt att vara tillbaka i kommunen!

2011-05-19 @ 08:43:07
Postat av: Greta

Mmm, torsk! Det var länge sedan.



Kul att burkarna är klara! Det ser ut som fyra stycken på bilden, men jag räknar bara till tre kårer...!?

2011-05-19 @ 10:29:58
Postat av: Jonas

Japp tre kårer men även en seglingsbrygga. Dock behöver jag ta fram nya koordinater till Stocksund innan den blir publicerad på webben. Min förhoppning är att folk som har barn i lämplig ålder ska hitta cacherna.

2011-05-19 @ 11:03:55
Postat av: Greta

Mycket bra idé!

Jag kanske ska skicka in koordinaterna till nästa nyhetsbrev för alla cach-sugna Dj-scouter!?

2011-05-19 @ 12:26:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0