Arvet från Öst och Sveriges närmaste stad!

Idag stod Öststatsmat på sedeln!

Det blev äkta Estländsk surkål "Praekapsas" som syster Lie importerat. Detta kombinerades med Lidltysk knödel "Semmelknödel" serverat med Salami och nästan hemmaodlade Tomater!


Vi fick två tomatplantor av en arbetskollega till mig, som vi vårdade lite dåligt under ett par sommarhelger, men de tog sig och blev riktigt ståtliga och livskraftiga tomatplantor, dock utan tomater... detta framfördes till donatorn av plantorna som svarade med att även överlämna ett tjugotal tomater från "syskonplantorna".




Så den historien fick ett bra slut! 

Här kommer receptet!

Ingredienser:
1 burk Estländsk surkål
1 pkt Semmelknödel
1 st Chorizosalami
2 st Enköpingstomater



Stek surkålen med rikligt med smör i en gjutjärnsstekpanna om möjligt, en teflonpanna fungerar också, men färgen blir lite trist.
Skiva knödeln och stek i skivor, gärna med mkt smör.
Skiva även salamin och lägg upp i en skål
Skär tomaterna i klyftor och servera på en tallrik. 


Som ni ser blir det en färggrann tallrik!

Jag som älskar den typen av mat kan varna för långvarig mättnad..
Efter en lång kvällspromenad är jag fortfarade tokmätt!

Lycka till!

/MM


Kommentarer
Postat av: Greta

Jag kan intyga att det var rittigt gott! Brun mat är ofta smarrigare än det ser ut..! =o)

2011-10-03 @ 21:32:55
Postat av: Syster yster

Haha helt underbart med tomaterna!! Och surkål är ju alltid en höjdare - kanske måste det testas med knödel nästa gång?

2011-10-03 @ 22:08:07
Postat av: Vana Tomas

Mm, saknar öststatsmaten härborta, kanske ska leta reda på en rysk eller tysk restaurang för att stilla hungern lite..

2011-10-04 @ 11:32:42
Postat av: Cicci

Visst är det gott. Här hemma har det avnjutits pumpa de senaste dagarna.Recept kanske kommer.

2011-10-04 @ 21:49:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0